søndag 3. april 2011

How to make Solskjerm/ soltelt

Vi har laget Soltelt vi :) Tenkte å vise litt hvordan vi gjorde det. .dette er  ingen fasit og det kan sikkert lages annerledes.

1. Dette trenger du:
    - Stoff (rull på 6x1,4m), vi brukte pvc duk da dette kunne beskytte på små regnskurer. (Har masse fint  på Stoff og stil)
    - Symaskin
    - Dekorkant (den blå på  rull )
    - 2,5 m med pvc rør 5mm. (kan bruke noe annet, men dette er fleksiblet og sterkt)
    - 2 teleskopskaft til malekoster (Biltema)
    - 2x20cm men gjengestang (Biltema)
    - flaggtau 10m
    - 2 stk maljer (de gule på bildet fra Biltema)


Nå starter syinga.. Veldig lurt å få fruen til å sy denne (så blir det rett og pent og dere vet. .). Pvc duk er et ganske tykt stoff, så kjøp inn noen kraftige nåler, vi brukte nåler beregnet på lær og det fungerte fint. Del duken i 2, så du får en stor flate på 3x2,8m. sy sammen duken på midten. Lag en lomme øverst som pvc røret passer i, denne skal være i enden som er 2,8m. Sy fast lommen. Deretter sy på dekorkanten rundt hele, bortsett på lommen.


 Når duken er ferdigsydd av dama di, fester du en malje på hvert hjørne hvor teleskopstangen skal stå. Tre ned ca.20 cm med gjengerør i enden av stangen og fest på tau og maljen. Fest dette med en mutter..

Dytt inn pvc-røret i lommen og tre duken inn i "skinnen" som sitter på bussen (har du ikke skinne på bussen, må du finne en annen løsning, kanskje feste i vannrenna?) Trekk ut duken, spenn opp teleskopstengene og fest tauet med teltplugger eller i nærmeste tre.

Vi måtte ut med Molly for første gang i dag og prøve.. Her er resultatet:)

Vi synes resultatet ble bra, kanskje jeg skal lage 2 sett med tau til, så vi får strammet opp duken litt til.. Ps. hunden er forresten Emma....

2 kommentarer:

  1. Imponerende! Lager dere en til uteplassen vår også???

    SvarSlett
  2. Hehe.. bare å sende mål og stoff det;)

    SvarSlett